Business Internaţional

Europa trebuie să scoată din buzunar cu peste 50 de miliarde de dolari mai mult pentru tehnologia 5G, după decizia lui Donald Trump de a interzice echipamentele de telecomunicaţii chineze

Europa trebuie să scoată din buzunar cu peste 50 de...

Autor: Laura Albu, Mediafax

07.06.2019, 17:25 826

Interdicţia de a cumpăra echipamente de telecomunicaţii din China ar adăuga circa 55 de miliarde de euro la costul reţelelor 5G din Europa şi ar întârzia tehnologia cu circa 18 luni, potrivit unei analize a industriei realizate de Reuters.

Statele Unite au adăugat Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, pe lista neagră a comerţului în luna mai, determinând şi alţi giganţi globali ai tehnologiei să reducă legăturile cu compania chineză, mai informează Reuters.

Washingtonul susţine că echipamentul Huawei poate fi folosit de Beijing pentru spionaj, ceea ce compania a negat în mod repetat.

Mişcarea administraţiei preşedintelui American, Donald Trump, vine când operatorii de telecomunicaţii din întreaga lume se pregătesc pentru sosirea noii generaţii de tehnologii mobile 5G, care promite un internet mobil ultra-rapid pentru cei capabili să facă investiţiile necesare în reţele şi echipamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO