Business Internaţional

Europa va avea cel puţin două noi terminale plutitoare pentru importul de gaze naturale lichefiate

Europa va avea cel puţin două noi terminale plutitoare...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.08.2022, 00:00 516

Uniunea Europeană, unde o criză de energie se înrăutăţeşte pe zi ce trece, va primi în următoarele câteva luni cel puţin două noi terminale plutitoare care să permită importul de gaze naturale lichefiate (GNL), scrie Bloomberg.

Două dintre vase vor fi ancorate în Finlanda şi Italia şi reprezintă o soluţie pentru înlocuirea Rusiei ca principal furnizor de gaze. Importurile de gaze ruse se împuţinează după ce Rusia a atacat Ucraina, iar ţările occidentale încearcă să descurajeze Moscova prin sancţiuni şi tăierea finanţării pentru maşinăria de război rusă.

Compania Golar LNG converteşte un vas-cisternă pentru GNL în terminal plutitor de descărcare şi procesare a gazului lichefiat. Instalaţia va deveni funcţională în prima jumătate a anului viitor, după ce va fi adusă pe coasta de vest a Italiei. Vaporul a fost vândut operatorului reţelei de gaze a Italiei Snam. Un alt vas-cisternă al Golar este în proces de transformare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO