• Leu / EUR4.7792
  • Leu / GBP5.6074
  • Leu / USD4.2976
Afaceri de la zero

Eurosceptica Marine Le Pen, favorită în primul tur de scrutin al alegerilor din prezidenţiale din Franţa, a refuzat să fie audiată în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European, un prejudiciu estimat la 340.000 de euro

24.02.2017, 13:59 Autor: Raluca Manga

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, a fost convocată miercuri de către anchetatori în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European (PE), însă a refuzat să fie audiată, scrie Le Figaro.

"(...) nu voi răspunde în timpul campaniei electorale. Această perioadă nu permite neutralitatea şi nu asigură nici liniştea necesară pentru buna funcţionare a justiţiei", a explicat Le Pen.

Marine Le Pen, favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului European, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.

Eurodeputata eurosceptică ar fi recunoscut o parte din faptele incriminate pentru a putea soluţiona amiabil litigiul. În public, Marine Le Pen a respins toate acuzaţiile.

Săptămâna trecută, Le Pen a recunoscut că i-a acordat salarii fictive de peste 41.500 de euro din fonduri ale Parlamentului European agentului său de securitate, Thierry Legier, ca asistent parlamentar, în perioada octombrie-decembrie 2011. Aceasta este de asemenea acuzată că i-ar fi plătit asistentei sale Catherine Griset, aproximativ 280.000 de euro.

Miercuri, cei doi membri ai echipei lui Marine Le Pen au fost audiaţi de poliţia franceză în legătură cu presupusele fraude comise de aceasta cu fonduri ale Parlamentului European. Marine Le Pen a recunoscut că l-a plătit ilegal pe Thierry Légier ca asistent parlamentar în scopul "regularizării problemelor financiare", relevă un raport al Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), citat de agenţia Mediapart.

O campanie Ziarul Financiar și Banca Transilvania