Business Internaţional

Excentricul miliardar australian Clive Palmer a primit aprobarea autorităţilor din ţara sa pentru a construi "cel mai mare parc al dinozaurilor robotizaţi din lume"

Excentricul miliardar australian Clive Palmer a primit...

Autor: Florin Badescu

25.07.2013, 19:30 674

Clive Palrmer vrea să instaleze până la 160 de dinozauri robotizaţi în parcul său de distracţii Coolum, situat la nord de Brisbane, în ciuda opoziţiei riveranilor, care se tem din cauza nivelului ridicat al zgomotelor care ar putea fi produse de un astfel de proiect.

Expoziţia va include cinci tiranozauri, dintre care cel mai mare va avea o înălţime de 8,5 metri, dar şi un Huayangosaurus - un fel de diplodocus - înalt de 10 metri.

Fabricaţi în China, roboţii-dinozaur vor fi capabil să îşi mişte cozile şi să clipească.

Clive Palmer nu se află însă la primul său proiect excentric. În aprilie, el a anunţat că intenţionează să construiască în China o replică identică a Titanicului, celebrul pachebot despre care se spunea că era imposibil de scufundat, care însă a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în Oceanul Atlantic.

Întrebat în legătură cu motivele care îl determină să aleagă proiecte de această natură, omul de afaceri australian obişnuieşte să răspundă astfel: "Vreau să îmi cheltuiesc banii înainte să mor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO