Business Internaţional

Un executiv din cadrul Nike, care lucrase 25 de ani pentru gigantul american, şi-a dat demisia după ce fiul său şi-a creat o afacere prin care a revândut adidaşii produşi de companie. Veniturile lunare ale acestuia ajungeau la câteva sute de mii de dolari

Un executiv din cadrul Nike, care lucrase 25 de ani...

Autor: Eduard Ivanovici

02.03.2021, 14:18 5471

Un executiv din cadrul Nike, Ann Hebert, şi-a dat dimisia după ce un raport al Bloomberg Businessweek a scos la iveală faptul că fiul ei a operat o afacere prin care a revândut adidaşii produşi de companie, folosind un card de credit cu numele mamei sale.

Hebert, fost vicepreşedinte şi general manager pentru America de Nord, a părăsit Nike în condiţiile în care lucrase peste 25 de ani în cadrul firmei.

Materialul realizat de Bloomberg a explorat povestea lui Joe Hebert, fost student, cunoscut de clienţi drept „West Coast Joe”, fiul fostului executiv Nike câştigând lunar câteva sute de mii de dolari datorită afacerii pe care o începuse încă din liceu.

Totuşi, Ann Hebert a informat compania cu privire la activităţile fiului său încă din 2018. Reprezentanţii Nike au concluzionat la acea vreme că Hebert nu a „violat politicile companiei şi nu a divulgat informaţii privilegiate”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO