Business Internaţional

Executivii şi managerii companiilor vinovate pentru criza financiară globală primesc un premiu IgNobel pentru inventivitatea privind investirea banilor

Executivii şi managerii companiilor vinovate pentru criza financiară globală primesc un premiu IgNobel pentru inventivitatea privind investirea banilor

Autor: Adrian Voicu

01.10.2010, 16:16 28

Un premiu IgNobel pentru economie va fi oferit săptămâna careurmează "executivilor şi directorilor de la Goldman Sachs, AIG,Lehman Brothers, Bear Stearns, Merrill Lynch, and Magnetar pentrufaptul că au creat şi promovat noi metode de a investi bani", scrieDialy Mail.

Premiile IgNobel sunt o parodie la premiile Nobel, acestea fiindoferite anual celor care fac descoperiri care "mai întâi te fac sărâzi şi mai apoi te fac să gândeşti". Premiile vor fi oferiteîncepând de săptămâna viitoare chiar de către laureaţi ai premiilorNobel, în cadrul unei ceremonii ce are loc la UniversitateaHarvard.

Cercetători care au folosit un elicopter telecomandat pentru acolecta eşantioane de apă eliminată de balene prin fosele nazale seaflă de asemenea printre câştigătorii din acest an ai premiilorIgNobel.

Alte premii IgNobel vor ajunge la o echipă de cercetători care adescoperit că purtarea şosetelor peste pantofi poate prevenialunecarea pe gheaţă.

Lianne Parkin and şi colegii ei de la Universitatea din Otago,Noua Zeelandă au fost premiaţi pentru că au demonstrat că oameniialunecă mai rar pe gheaţă dacă poartă şosete peste pantofi.

Simon Rietveld, profesor la Universitatea din Amsterdam, şi Iljavan Beest de la Universitatea Tilburg din Olanda, vor primi deasemenea un premiu IgNobel, cei doi descoperind că simptomeleastmului pot fi înlăturate printr-o plimbare într-unmountain-rousse.

Alessandro Pluchino şi mai mulţi colegi de-ai săi de laUniversitatea din Catania - Italia, vor primi premiul IgNobelpentru ca a dovedit matematic că organizaţiile vor deveni maieficiente dacă promovează manageri în mod aleatoriu.

Printre câştigători se mai numără şi Richard Stephens şi colegiisăi de la Universittea Keele din Marea Britanie pentru că audescoperit că injuratul poate înlătura durerea.

Manuel Barbeito şi colegii săi din Fort Detrick - Maryland aufost premiaţi pentru că au demonstrat că microbii se agaţă debărbi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO