Business Internaţional

Există viaţa după COVID-19: Wuhan, fostul epicentru al pandemiei, s-a redeschis

Există viaţa după COVID-19: Wuhan, fostul epicentru al...

Autor: Adina Petcu, Andreea Tobias

08.04.2020, 08:24 213

Wuhan revine la viaţă după criza COVID-19. Unii par să fi uitat pericolele şi deja au renunţat la măsurile de protecţie.

Chiar dacă Wuhan îşi redeschide graniţele după 76 de zile, unele restricţii vor rămâne în vigoare. Oficialii avertizează că ameninţarea COVID-19 nu a dispărut şi că riscul de infectare este, în continuare, ridicat.

Accesul în şi din metropola cu 11 milioane de locuitori a fost blocat în data de 23 ianuarie, măsura făcând parte dintr-o serie de eforturi fără precedent pentru a menţine situaţia sub control.

De miercuri, rezidenţilor şi vizitatorilor sănătoşi li se permite, în sfârşit, să părăsească oraşul. Circulaţia trenurilor şi a avioanelor a fost, de asemenea, reluată, iar intrările pe autostradă au fost deschise.

Potrivit CNN, autorităţile feroviare locale estimează un număr de aproximativ 55.000 de pasageri care vor părăsi miercuri capitala provinciei Hubei.

Deşi numărul cazurilor depistate a scăzut impresionant în ultimele săptămâni, Luo Ping, oficial al departamentului de control al epidemiilor din Wuhan, a declarat duminică pentru televiziunea de stat CCTV că riscurile sunt încă mari.

„Unii rezidenţi au renunţat la măsurile de protecţie şi nu poartă măşti atunci când ies pe străzi", a spus el.

„Deschiderea oraşului Wuhan nu înseamnă o relaxare a măsurilor de prevenire şi control al epidemiilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO