Business Internaţional

Explozie în apropierea ambasadei SUA de la Beijing, după ce a fost detonată o bombă

Explozie în apropierea ambasadei SUA de la Beijing,...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

26.07.2018, 10:23 3478

O explozie s-a înregistrat joi în apropierea ambasadei SUA de la Beijing, aparent în urma detonării unei bombe, a anunţat un oficial american, precizând că doar atactorul a fost rănit în urma incidentului, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Imagini şi înregistrări postate pe Twitter şi reţelele de socializare arată o coloană de fum ridicându-se din zona unei intersecţii aflate în apropierea ambasadei şi mai multe maşini de poliţie în preajma reprezentanţei diplomatice.

Un martor ocular a declarat pentru agenţia Reuters că poliţia cercetează un vehicul parcat în apropierea ambasadei.

Cotidianul Global Times relatează că anterior, în cursul dimineţii de joi, în zona ambasadei, o femeie care a turnat benzină pe ea a fost luată de poliţie. Însă momentan nu există vreo confirmare că ar exista vreo legătură între acest incident şi explozia înregistrat mai târziu.

O persoană a detonat o bombă în apropierea ambasadei SUA, şi doar atacatorul a fost rănit în urma deflagraţiei, a declarat un purtător de cuvânt al reprezentanţei diplomatice americane.

"A fost o explozie astăzi (joi, n.red.) în jurul orei 13 (ora României, 8.00) în spaţiul public din apropierea colţului de sud-est al complexului ambasadei. Potrivit ofiţerului de securitate regională al ambasadei, o persoană a detonat o bombă. În afară de atacator nu au mai fost alţi răniţi. Poliţia locală a intervenit", a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA pentru cotidianul The Guardian.

Postul BBC News relatează că poliţia de la Beijing a comunicat că "un presupus dispozitiv de tip petardă" a cauzat un mic incendiu. Atacatorul a suferit răni la nivelul braţelor în urma incidentului şi a fost transportat la spital, însă viaţa acestuia nu este în pericol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO