Business Internaţional

Explozie la o rafinărie, în Nigeria: Cel puţin 100 de persoane decedate

Explozie la o rafinărie, în Nigeria: Cel puţin 100 de...

Autor: Laura Buciu

24.04.2022, 18:00 73

Poliţia din Nigeria îl caută pe proprietarul unei rafinării de petrol care a explodat, ucigând cel puţin 100 de persoane, scrie BBC.

Poliţia nigeriană îl caută pe proprietarul rafinăriei ilegale de petrol unde explozia a ucis cel puţin 100 de persoane, potrivit autorităţilor.

Se crede că zeci de persoane lucrau la rafinăria din statul Imo, în sudul Nigeriei, când s-a produs explozia urmată de un incendiu uriaş.

Mulţi dintre ei au fost carbonizaţi.

Bilanţul morţilor a crescut în timp ce echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului.

Ifeanyi Nnaji, de la Agenţia Naţională pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă, a declarat pentru BBC Igbo că numărul morţilor se ridică acum la 109.

„Am aflat că multe cadavre se află în tufişurile şi pădurile din apropiere, deoarece unii operatori ilegali şi patronii lor au fugit pentru a se pune la adăpost”, a declarat el anterior pentru agenţia de ştiri AFP.

Autorităţile s-au străduit să limiteze proliferarea uzinelor ilegale în care este rafinat ţiţeiul furat.

Nu este încă foarte clar ce a cauzat explozia care a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar accidentele au fost frecvente în trecut în locuri similare, unde măsurile de siguranţă nu sunt aplicate.

Au existat preocupări legate de lipsa de precauţii la astfel de instalaţii, precum şi de poluarea mediului din cauza rafinăriilor ilegale.

Însă rafinăriile oficiale de petrol din Nigeria nu funcţionează la capacitate maximă, ceea ce cauzează penurii frecvente de combustibil şi creşteri de preţuri în întreaga ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO