Business Internaţional

Explozie la o sucursală a Bank of Cyprus

Explozie la o sucursală a Bank of Cyprus

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

25.03.2013, 10:49 1185

Explozia s-a produs în noaptea de duminică spre luni la Polemidia, în regiunea Limassol, o staţiune balneară de pe coasta de sud a insulei mediteraneene. O fotografie arată uşa de la intrare în agenţie spartă şi jaluzele contorsionate.

A fost imposibilă obţinerea confirmării de la surse din cadrul poliţiei.

Toate băncile sunt închise de la 16 martie în Cipru şi urmează să deschidă de marţi. Între timp, clienţii Bank of Cyprus pot retrage doar 120 de euro pe zi de la bancomate, iar unele magazine refuză plata cu cardul.

Preşedintele Nicos Anastasiades era angajat duminică seara în negocieri în vederea obţinerii unui plan european de salvare cu scopul de a evita bancruta şi o ieşire din zona euro.

Viitorul Bank of Cyprus - ai cărei creditori reclamă restructurarea, dar pe care Nicosia refuză să o vadă dispărând, ea reprezentând o treime din depozite, iar majoritatea întreprinderilor având banii în aceasta - este unul dintre punctele cele mai sensibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO