Business Internaţional

Explozii la două filiale din Kiev ale băncii ruseşti Sberbank

Explozii la două filiale din Kiev ale băncii ruseşti...

Autor: Iuliana Enache

22.06.2015, 12:58 781

Informaţii privind explozii puternice şi fotografii ale sediilor avariate au apărut pe reţelele de socializare încă din noaptea de duminică spre luni. Atacurile au avut loc la diferenţă de câteva minute, în jurul orei locale 01.00 (01.00 ora României).

Ambele agenţii bancare se află în apropierea unor blocuri de locuit, iar exploziile au trezit şi au alarmat localnicii. Martorii oculari au intrat pe reţelele de socializare şi au povestit cum s-au zguduit clădirile, în timp ce alarmele maşinilor s-au declanşat din cauza zgomotului produs de explozie.

Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, iar poliţia din capitala ucraineană anchetează incidentul.

Aceasta nu este prima dată când banca rusească este atacată în Ucraina. Sâmbătă, persoane necunoscute au aruncat cocteiluri Molotov în agenţia Sberbank din oraşul Nikolaev. În aprilie, o altă agenţie a celei mai mari bănci ruseşti din Kiev a fost bombardată, iar poliţia a descoperit alte două dispozitive explozive intacte la faţa locului.

Prima agenţie Sberbank vandalizată în Ucraina a fost cea din Piaţa Independenţei (Maidan), în timpul protestelor faţă de preşedintele Viktor Ianukovici.

Moştenind vasta reţea de agenţii a Caselor de economii sovietice (Sberkassas), Sberbank se numără printre primele cinci bănci din Ucraina, potrivit agenţiei Tass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO