Business Internaţional

Explozii şi focuri de armă în Jakarta, soldate cu victime

Explozii şi focuri de armă în Jakarta, soldate cu...

Autor: Ioana Bojan

14.01.2016, 08:35 92

Conform poliţiei indoneziene, atacurile ar avea legătură cu gruparea teroristă Stat Islamic.

Presa locală relatează că au avut loc cel puţin şapte explozii, inclusiv două atacuri sinucigaşe. Cel puţin patru persoane au murit, dintre care trei atacatori şi un poliţist, potrivit surselor.

Exploziile au avut loc în faţa centrului comercial Sarinah, situat în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU, scrie BBC News Online. În zona respectivă se află de asemenea numeroase hoteluri de lux, clădiri de birouri şi ambasade, inclusiv cea franceză.

Un oficial ONU din apropiere, Jeremy Douglas, a declarat că focurile de armă continuă.

Indonezia a mai fost atacată de grupări militante islamiste în trecut.

Zona exploziilor a fost izolată de poliţie, care i-a avertizat pe locuitori să rămână în case, potrivit unui purtător de cuvânt citat de AFP.

Conform presei locale, citată de Reuters în pagina online, mai multe bombe au explodat, inclusiv într-o cafenea Starbucks, care ulterior a fost luată cu asalt de forţele de securitate.

Potrivit agenţiei Associated Press, explozii au avut loc şi în cartierele Cikni, Silpi şi Kuningan, în apropierea ambasadelor Turciei şi Pakistanului.

Un agent de securitate de la o bancă a declarat că a văzut cel puţin cinci atacatori, dintre care trei kamikaze care şi-au detonat explozibilii în cafeneaua Starbucks.

Tri Seranto a precizat că ceilalţi doi atacatori înarmaţi au intrat într-o secţie de poliţie, în care s-au auzit ulterior focuri de armă. El a adăugat că cei doi atacatori au reuşit să fugă, în timp ce un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO