Business Internaţional

Exploziile de la Bruxelles sunt, cel mai probabil, opera reţelei teroriste Stat Islamic

Exploziile de la Bruxelles sunt, cel mai probabil, opera...

Autor: Mihai Draghici

22.03.2016, 11:32 376

Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 35 sunt grav rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate.

Cel puţin două explozii au avut loc marţi dimineaţă în incinta Aeroportului Zaventem din Bruxelles, bilanţul fiind de cel puţin zece morţi şi 30 de răniţi. Alte două explozii au fost semnalate în staţiile de metrou Maalbeek, foarte aproape de sediul Comisiei Europene, şi Schuman.

Atacurile au loc la doar câteva zile după ce Salah Abdeslam, un membru al reţelei teroriste Stat Islamic implicat în atentatele de la Paris, a fost arestat în cursul unor operaţiuni antiteroriste la Bruxelles.

Organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, în care au fost ucise 130 de persoane, iar alte 370 au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO