Business Internaţional

Exporturile de jucării ale Poloniei, în creştere puternică

Exporturile de jucării ale Poloniei, în creştere...

Autor: CătăIina Apostoiu

29.03.2016, 00:00 375
Exporturile de jucării ale Polonei au crescut anul trecut cu aproape 60% şi au atins nivelul record de 4,6 miliarde de zloţi (1,08 miliarde de euro), relevă datele Biroului Central de Statistică polonez, citate de The Warsaw Voice. Principalele motoare au fost articolele sportive şi jocurile de societate, ale căror vânzări au înregistrat o creştere puternică, de 85%, anul trecut. În ceea ce priveşte exporturile de fructe, acestea au scăzut cu 10% comparativ cu 2014, în timp ce exporturile de legume au înregistrat un declin de 19%, potrivit thenews.pl. Analiştii susţin că principalul factor din spatele scăderii exporturilor de fructe şi legume este reprezentat de embargoul pe care Rusia l-a introdus în august 2014.

Ţările din UE rămân în continuare cea mai bună piaţă pentru Polonia în prezent, 561.000 de tone de legume fiind exportate în acestea anul trecut, şi 575.500 tone de fructe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO