Business Internaţional

Exporturile frânează creşterea economică a Germaniei în T3

Exporturile frânează creşterea economică a Germaniei...

Autor: Catalina Apostoiu

25.11.2016, 00:00 551

Creşterea economiei germane s-a înjumătăţit la 0,2% în trimestrul al treilea în pofida avansului consumului privat şi al cheltuielilor publice, în condiţiile scăderii exporturilor, scrie Reuters. Exporturile s-au redus cu 0,4% faţă de trimestrul anterior, în timp ce importurile au avansat cu 0,2%.

Cheltuielile de stat au crescut cu 1,0% faţă de trimestrul al doilea, contribuind cu 0,2% la rata de creştere. Autorităţile cheltuiesc miliarde de euro pentru integrarea celor peste un milion de refugiaţi care au sosit în ţară de la începutul anului trecut.

Cheltuielile gospodăriilor au urcat cu 0,4% faţă de trimestrul anterior, adăugând 0,2% PIB-ului în condiţiile în care consumatorii au beneficiat de rata record de ocupare a forţei de muncă, creşterea salariilor reale şi de costuri de finanţare scăzute. Semn că firmele nu investesc în pofida politicii de dobânzi scăzute a Băncii Centrale Europene, investiţiile în fabrici şi echipamente au scăzut cu 0,6% faţă de trimestrul al doilea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO