Business Internaţional

Expunerea BlackRock pe Rusia a scăzut la 1 mld. dolari, de la 18 mld. dolari

Expunerea BlackRock pe Rusia a scăzut la 1 mld. dolari,...

Autor: Dorin Oancea

12.03.2022, 15:29 275

Expunerea totală a clienţilor BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, faţă de Rusia a scăzut la mai puţin de 1 mld. dolari, de la 18 mld. dolari în urmă cu o lună, înainte ca invazia Moscovei în Ucraina să ducă la sancţiuni şi la închiderea bursei ruseşti, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al administratorului de active din New York a declarat prin e-mail că impactul asupra clienţilor "va depinde de alocarea iniţială a activelor şi de momentul alocărilor lor către sau dinspre această piaţă în această perioadă".

Datele Morningstar până la 25 februarie arătaseră că BlackRock avea o expunere de aproximativ 5 miliarde de dolari pe Rusia, printre mulţi mari administratori de active din SUA cu investiţii în această ţară.

BlackRock a declarat săptămâna trecută că a suspendat achiziţionarea tuturor titlurilor ruseşti şi a precizat că titlurile ruseşti reprezintă mai puţin de 0,01% din activele sale de 10.000 de miliarde de dolari.

Directorul general al BlackRock, Larry Fink, a declarat miercuri că măsurile luate de companiile occidentale de a întrerupe legăturile comerciale şi financiare înseamnă că "Rusia a fost practic izolată de pieţele de capital globale".

"BlackRock va continua să se consulte în mod activ cu autorităţile de reglementare, furnizorii de indici şi alţi participanţi pe piaţă pentru a se asigura că clienţii noştri pot ieşi din poziţiile lor în valori mobiliare ruseşti, oricând şi oriunde condiţiile de reglementare şi de piaţă permit acest lucru", a declarat vineri, prin e-mail, purtătorul de cuvânt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO