Business Internaţional

Extravaganţa lui Trump nu opreşte economia americană: Economia Statelor Unite creşte în trimestrul al treilea peste estimări

Extravaganţa lui Trump nu opreşte economia americană:...

Autor: Departamentul Economic

28.11.2019, 11:17 573

Economia Statelor Unite a crescut uşor în trimestrul al treilea, în loc să încetinească, aşa cum s-a crezut iniţial, există semne că reducerea investiţiilor în afaceri s-ar putea apropia de final, relatează Reuters.

Creşterea modestăraportată de guvern este însoţită de date care arată că numărul americanilor care depun cereri pentru ajutoare de şomaj a scăzut săptămâna trecută, după ce au stat la maximul a cinci luni timp de două săptămâni consecutive.

Întărirea pieţei forţei de muncă ar trebui să sprijine în continuare cheltuielile consumatorilor, care par să încetinească.

În general rapoartele generează o imagine mai optimistă a economiei americane, aflată acum în al 11-lea an de expansiune, care a trebuit să depăşească loviturile războiului comercial al preşedintelui Donald Trump cu China şi efectele reducerile fiscale de anul trecut. .

Economiştii şi-au sporit estimările şi pentru creşterea din trimestrul curent. Creşterea datelor pare să confirme tonul optimist de la începutul acestei săptămâni al preşedintelui Rezervei Federale Jerome Powell, care a spus „în acest moment văd că paharul este plin mai mult de jumătate.”

Fed a redus luna trecută ratele dobânzilor pentru a treia oară în acest an şi a semnalat o pauză în ciclul de relaxare care a început în iulie, când a redus costurile împrumutului pentru prima dată din 2008.

„Creşterea celui de-al patrulea trimestru arată mai bine”, spune Michael Feroli, economist la JPMorgan din New York.

Produsul intern brut a crescut cu o rată anualizată de 2,1%, a anunţat Departamentul pentru în a doua estimare a PIB-ului din al treilea trimestru, în creştere faţă de 1,9% estimat luna trecută. Economia a crescut cu 2,0% în perioada aprilie-iunie.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că mjorarea PIB din al treilea trimestru va rămâne la 1,9%.

Fed Atlanta şi-a ridicat estimarea de creştere a PIB-ului din al patrulea trimestru la 1,7%, de la 0,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO