Business Internaţional

Fabricile Volkswagen nu mai au scaune şi cutii de viteză

Fabricile Volkswagen nu mai au scaune şi cutii de viteză

Autor: Mediafax

22.08.2016, 00:00 1354
Patru fabrici Volkswagen au început să taie din producţie în condiţiile în care producătorul german de maşini este într-o dispută legală cu furnizorii de piese pentru scaune şi cutii de viteză, scrie Bloomberg. VW a oprit producţia de Passat joi şi va opri producţia de Golf luni dacă nu se va rezolva conflictul, potrivit unor surse familiare cu subiectul, citate de Bloomberg. Oficialii firmei VW au spus că cele două fabrici unde se produc modelele întâmpină dificultăţi, la fel şi fabricile unde se produc şasiurile pentru alte modele de maşini.

Disputa ameninţă să reducă veniturile grupului cu până la 40 de milioane de euro pe săptămână, într-o perioadă când Volkswagen încearcă să îşi crească profiturile şi să scadă cheltuielile sub un miliard de dolari pe an. „Evident, cu cât va dura mai mult, cu atât situaţia se va înrăutăţi. Gradul de impact depinde de abilitatea grupului să menţină problema doar pentru brandul Volkswagen", a spus Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO