Business Internaţional

Facebook, un gigant prea mare pentru a fi atins de scandaluri? Compania a înregistrat cel mai bun prim trimestru din istorie, cu venituri de 12 miliarde de dolari, în ciuda incidentului Cambridge Analytica

Facebook, un gigant prea mare pentru a fi atins de...

Autor: Alex Ciutacu

26.04.2018, 10:49 123

Facebook a înregistrat cel mai bun prim trimestru din istoria de 14 ani a companiei şi a dovedit încă o dată abilitatea brandului de a nu fi distrus de ştirile negative generate de scandalul Cambridge Analytica, potrivit Quartz.

Compania a generat venituri de 11,97 miliarde de dolari în primul trimestru, în creştere cu 49% faţă de primul trimestru din 2017. Aceste date marchează al doilea cel mai puternic trimestru din istoria Facebook. Analiştii se aşteptau ca Facebook să genereze venituri de aproximativ 11,4 miliarde de dolari.

Profitul companiei a crescut cu 63%, ajungând la 4,99 miliarde de dolari de la 3,06 miliarde de dolari anul trecut. Veniturile au scăzut cu 1 miliard de dolari faţă de trimestrul anterior, dar acest lucru nu este ieşit din comun, ţinând cont că advertiserii cheltuie cea mai mare parte a bugetelor în al patrulea trimestru, în timpul sărbătorilor de iarnă.

„În ciuda provocărilor importante cu care ne confruntăm, comunitatea şi business-ul nostru au avut un început bun în 2018”, a transmis Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

Advertising-ul pentru mobil a contribuit la creşterea masivă a companiei, reprezentând 91% din veniturile totale încasate din reclame, în creştere de la 85% în primul trimestru al anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO