• Leu / EUR4.9148
  • Leu / GBP5.5638
  • Leu / USD4.5152
Business Internaţional

Facebook îi permite Chinei să publice reclame prin care neagă abuzarea uigurilor din regiunea Xinjiang. Angajaţii încep să îşi manifeste nemulţumirile

Facebook îi permite Chinei să publice reclame prin care neagă abuzarea uigurilor din regiunea Xinjiang. Angajaţii încep să îşi manifeste nemulţumirile

Autor: Eduard Ivanovici

11.04.2021, 11:45 163

Angajaţii Facebook încep să ridice semne de întrebare în urma unor reclame publicate de guvernul chinez pe platforma de social media, notează The Wall Street Journal, citat de Business Insider.

Regiunea Xinjiang este casa uigurilor musulmani, o minoritate etnică din China. În februarie, şeful diviziei dedicate drepturilor omului din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a declarat că este nevoie de o „evaluare independentă şi cuprinzătoare” a situaţiei din Xinjiang, având în vedere o serie de raportate de muncă forţată, detenţie în masă şi violenţă sexuală. Administraţia Biden a acuzat Beijingul de „genocid” lansat împotriva uigurilor.

Ad-urile înfăţişează oameni care spun că viaţa în Xinjiang s-a îmbunătăţit şi ţările vestice încearcă să destabilizeze China. Deşi reţeaua de socializare este interzisă în China, guvernul poate cumpăra ad-uri.

Recent, angajaţii Facebook şi-au manifestat nemulţumirile cu privire la ad-uri în cadrul unui forum intern pentru stafful musulman.

„A sosit timpul ca platforma să ia măsuri împotriva dezinformărilor legate de genocidul uigurilor”, reiese dintr-o postare a unui angajat Facebook, prin care l-a etichetat pe directorul de produs Chris Cox.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că „reclamele nu violează actualele politici ale firmei. Monitorizăm situaţia din Xinjiang (...) şi suntem dedicaţi în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului”.

Mai mult surse familiare cu situaţia, citate de WSJ, spun că o parte din staff este de părere că ad-urile fac parte din maşina de propagandă a Chinei, care continuă să nege abuzurile din Xinjiang.

Pe 29 martie, ONU a început negocierile cu Beijingul prin care intenţionează să organizeze o vizită fără restricţii în Xinjiang.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9148
Diferență: -0,1483
Ieri: 4.9221
Azi: 4.5152
Diferență: -0,6906
Ieri: 4.5466
Azi: 5.5638
Diferență: -0,6961
Ieri: 5.6028
Azi: 4.9264
Diferență: 0,5429
Ieri: 4.8998