Business Internaţional

Facebook lansează Messenger Rooms, pentru apeluri video de grup, precum şi alte opţiuni

Facebook lansează Messenger Rooms, pentru apeluri video...

Autor: Dorin Oancea

25.04.2020, 11:02 587

Facebook anunţă lansarea Messenger Rooms, apeluri video de grup, şi alte noi opţiuni care vor fi disponibile pe platformele companiei.

În ultima perioadă, cererea pentru conţinut video transmis în timp real a fost tot mai mare, arată compania, într-un comunicat. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger şi WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live şi Instagram Live a crescut semnificativ în martie.

Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a pâna la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Prin Messenger Rooms, oamenii pot găzdui petreceri, cluburi de carte sau, pur şi simplu, întâlniri de pe canapea cu prietenii. Aceştia pot începe un apel video prin Messenger Rooms şi îl pot distribui pe Facebook, în Noutăţi, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai uşor pentru participanţi să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat şi din Instagram Direct, WhatsApp şi Portal.

Atunci când prietenii sau comunităţile unui utilizator crează apeluri video folosind Facebook Rooms şi sunt deschise pentru el, acesta le va putea vedea pe Facebook, având astfel posibilitatea de a descoperi noi lucruri pe care le poate face şi oameni cu care poate petrece timp. Iar când o persoană primeşte o invitaţie să se alăture unui apel, poate să facă acest lucru de pe telefon sau computer, fără să fie nevoie să descarce ceva pentru a începe.

Pe lângă efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele urechi de iepure, Facebook va introduce noi efecte care au la bază AI pentru a îmbunătăţi experienţa apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil. Pe lângă acestea, compania anunţă şi fundaluri 360 care îi transpun pe utilizator în spaţii extraordinare. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să îşi sărbătorească ziua de naştere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

În dezvoltarea Messenger Rooms, siguranţa şi confidenţialitatea au fost prioritare. Facebook nu vizionează şi nu ascultă apelurile, iar persoana care iniţiază apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil şi dacă acesta este deschis altor participanţi sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe şi poate oricând să scoată participanţi din conversaţie.

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele ţări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă şi pentru celelalte.

Apelurile video pe WhatsApp reprezintă o altă modalitate de a păstra legătura cu cei aflaţi la distanţă. În curând, utilizatorii vor putea să se bucure de apeluri de grup, de voce şi video, cu până la 8 participanţi. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, aşa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp.

Facebook Live şi Instagram Live, folosite pentru sesiuni de sport, lecţii de gătit, şi multe altele, primesc acum noi funcţii. “Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se altă aceasta. În acest fel, aceştia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten. Utilizatorii pot adăuga acum un buton pentru donaţii în transmisiunile live, în toate ţările în care strângerile de fonduri pentru organizaţii nonprofit sunt disponibile. Acum este mai uşor pentru utilizatori să acceseze conţinutul video transmis live, să îl urmărească sau să îl asculte de oriunde. Cei care au date mobile limitate sau nu au cea mai bună conexiune au acum opţiunea de a asculta conţinutul, fără să urmărească şi clipul video. În plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile şi pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un număr de telefon fără taxă, care le permite utilizatorilor să asculte conţinutul audio folosind orice telefon.

Pe Instagram utilizatorii pot urmări clipuri video live şi pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop. La scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conţinutul distribuit pe Stories şi să fie mai uşor de găsit.

În curând, utilizatorii vor putea să intre live din Portal pe pagini şi grupuri de Facebook. Aplicaţia Facebook Live de pe Portal deja le permite acestora să transmită live pe profilurile lor, dar începând de luna aceasta vor putea să distribuie conţinutul şi către comunităţile lor. Indiferent că transmit un tutorial de make-up, de gătit sau o conversaţie cu un prieten, camera inteligentă disponibilă, care foloseşte AI, se asigură că încadrarea este perfectă, astfel încât ei să se poată concentra pe ceea ce fac.

Messenger Kids se extinde la nivel global şi primeşte noi opţiuni. Messenger Kids îi ajută pe cei mici să păstreze legătura cu prietenii şi familia într-un mediu distractiv, sub supravegherea părinţilor. Facebook a început extinderea aplicaţiei gratuite pentru apeluri video şi mesaje în peste 70 de ţări şi adăugarea de noi opţiuni prin care părinţii îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.

Pentru a-i ajuta pe oameni să stabilească relaţii, Facebook anunţă o nouă opţiune pentru Facebook Dating, prin care pot invita pe cineva la o întâlnire virtuală. Dacă invitaţia este acceptată, utilizatorii încep o conversaţie video în Messenger pentru a se cunoaşte mai bine. Această opţiune va putea fi accesată în lunile următoare în toate ţările în care Facebook Dating este disponibil.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO