Business Internaţional

Facebook vrea monopol asupra internetului: Compania lui Mark Zuckerberg îşi construieşte propriul satelit de internet

Facebook vrea monopol asupra internetului: Compania lui...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2018, 11:44 241

Facebook a confirmat că lucrează la proiectul unui nou satelit care va furniza internet către „zonele neservite”, potrivit unor documente oficiale citate în premieră de Wired.

Documentele arată comunicaţiile prin e-mail dintre reprezentanţii companiei şi oficialii FCC (Freedom of Information Act), din perioada 2016-2018.

În mesajele din 2018, reprezentanţii Facebook aduc în discuţie „o aplicaţie experimentală de dimensiune mică pentru satelitul Athena”.

La începutul anului, s-au adunat zvonuri în media americană cu privire la o serie de proiecte derulate de Facebook care au la bază un satelit propriu de internet.

Facebook şi-a mai încercat norocul în tehnologia de satelit şi în trecut. Reţeaua socială a încercat să lanseze un satelit de internet pentru anumite părţi din Africa în 2016, însă a pierdut acest satelit când racheta SpaceX a explodat în timpul unui test.

Compania Facebook a făcut mai multe investiţii în încercarea de a aduce internetul în locuri care nu au acces la conexiune broadband. Compania a mai testat în trecut o dronă de internet numită Acquila, însă proiectul a fost oprit anul acesta.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO