Business Internaţional

Falimentul SUA ar putea fi evitat: Acordul pentru ridicarea plafonului datoriei publice este tot mai aproape. Joe Biden va primi mai mulţi bani pentru apărare în timp ce republicanii vor accelerarea proiectelor bazate pe combustibili fosili. „Ştim unde unde vedem diferit lucrurile”

Falimentul SUA ar putea fi evitat: Acordul pentru...

Autor: Valeriu Dănilă

27.05.2023, 12:00 525

Republicanii şi reprezentanţii Casei Albe se apropie de un acord pentru a ridica plafonul datatoriei publice. Acordul, necesar pentru a evita un faliment cu efecte catastrofale, ar putea limita cheltuielile federale timp de 2 ani, titrează Reuters.

Echipele de negociere au progresat cu discuţiile în ultimele zile, deşi detaliile sunt stabilite doar verbal, iar documentul final nu este gata.

Astfel, cheltuielile pentru apărare ar putea creşte cu 3% anul viitor la solicitarea preşedintelui Joe Biden.

Înţelegerea va include, de asemenea, modernizarea reţelei electrice pentru a o face compatibilă cu energia regenerabilă, un obiectiv cheie în materie de climă, şi accelerarea autorizării pentru conducte şi alte proiecte privind combustibilii fosili.

„Ştim unde unde vedem diferit lucrurile”, a declarat Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, adăugând că intenţionează să lucreze până se ajunge la o întelegere.