Business Internaţional

Falimentul unei reţele de rochii de mireasă din Statele Unite: Ce 'dramă' a lăsat la mirese, soacre şi domnişoare de onoare

Falimentul unei reţele de rochii de mireasă din Statele...

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu

03.09.2017, 18:00 2554

Nunta e unul din cele mai fericite momente din viaţa unei femei, dacă nu se iveşte ceva care să-i strice bucuria, cum ar fi dispariţia companiei de la care şi-a comandat rochia, ceea ce li s-a întâmplat multor americance odată cu ieşirea de pe piaţă a reţelei americane de magazine de rochii de mireasă Alfred Angelo.

Reţeaua şi-a închis brusc cele 60 de magazine din SUA luna trecută, fără a-i preveni nici măcar pe angajaţi, care, neştiind ce se petrece, au continuat să ia comenzi până în ultima clipă, scrie Refinery 29. Unii dintre ei au încercat în ultima zi de funcţionare a magazinelor, 13 iulie, să termine cât mai multe comenzi puteau ca să nu-şi dezamăgească clientele.

În ziua următoare, un anunţ din partea unei case de avocatură arăta că Alfred Angelo va intra direct în faliment, fără vreo încercare de reorganizare, activele sale urmând a fi lichidate, anunţ care le-a dat viitoarelor mirese planurile peste cap, acestea neştiind dacă vor mai primi rochiile comandate sau măcar li se vor restitui banii. Unele dintre ele au avut, se pare noroc, administratorul judiciar anunţând la începutul lunii august că s-a încercat livrarea cât mai multor comenzi pe teritoriul Statelor Unite, chiar şi după data intrării în faliment a companiei, dar persoanele care nu şi-au primit încă produsele comandate până la acel moment, nu aveau să le mai primească, având însă opţiunea înscrierii la masa credală.

Falimentul Alfred Angelo a trezit însă spiritul de solidaritate în rândul fostelor cliente, care s-au oferit, prin intermediul unor postări pe reţele de socializare online ca Facebook sau Twitter să-şi doneze rochiile pe care le-au purtat la nunta lor mireselor afectate de dispariţia lanţului de magazine. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO