Business Internaţional

Familiile ultra-bogate care au nevoie să cheltuie tot mai mult cash îşi îndreaptă atenţia asupra datoriei sectorului privat

Familiile ultra-bogate care au nevoie să cheltuie tot...

Autor: Eduard Ivanovici

09.05.2020, 19:38 2655

Michael Andre Heller preferă să ofere împrumuturi când situaţia este câte se poate de oportună.

Heller, un londonez care oferă consultanţă în probleme de real estate unei familii de miliardari din Orientul Mijlociu, finalizează afaceri de până la 5 milioane de lire pentru dezvoltarea zonelor rezidenţiale din Marea Britanie şi încheie deal-uri de peste 10 milioane de lire cu alţi investitori interesaţi de hoteluri şi clădiri de birouri, scrie Bloomberg.

Datoria sectorului privat „se mişcă în avantajul nostru”, a spus Heller. „Dintr-o perspectivă a afacerilor de familie, nu vrei să îţi asumi prea multe riscuri, însă tot îţi vei dori să plasezi capital.”

Pe măsură ce coronavirusul spulberă pieţele financiare, afacerile care au nevoie să cheltuie tot mai mulţi bani amplifică datoria sectorului privat şi segmentul credite-depozite pentru a profita de pe urma unor evaluări tot mai ieftine şi pentru a evita fluctuaţiile pieţelor bursiere.

Între timp, băncile centrale îşi ţin economiile pe linia de plutire prin intermediul politicilor fiscale şi randamentelor negative.

„Avem o mulţime de clienţi care ne întreabă «Unde ar trebui să investesc dacă vreau să fiu în piaţa datoriilor?»”, a declarat Luigi Pigorini, şeful diviziei din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa din cadrul Citigroup.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO