Business Internaţional

Fără cozi şi înghesuială. Cum poţi să te îmbarci mai repede în avion

Fără cozi şi înghesuială. Cum poţi să te îmbarci mai repede în avion

Autor: Traian Terzianm

30.07.2011, 12:07 878

Îmbarcarea în avion poate fi un adevărat dezastru, asemănatadesea cu cel al vânzărilor din perioada sărbătorilor de iarnă.Motivul este îmbulzeala creată de pasagerii care se luptă să ocupeun loc cât mai bun şi care petrec mult timp pe culoarul avioanelorca să îşi depoziteze bagajele în locurile de deasupra scaunelor,scrie The Wall Street Journal.

Având în vedere întârzierile mari provocate de pasageri,compania aeriană American Airlines a realizat un studiu referitorla viteza de îmbarcare a pasagerilor din avioane. Rezultatul? Ostrategie care constă în aranjarea aleatorie a pasagerilor care nuau un statut special în funcţie de locurile rămase libere.

În plus, cei care doresc să evite această îmbulzeală pot să seîmbarce mai devreme contra unei taxe de 10 dolari. Noul sistemimplementat poate reduce timpul de îmbarcare cu trei până la patruminute din cele 20 - 25 minute necesare acestui proces. Cu toateacestea, noua taxă poate indispune pasagerii din cauza faptului căpână acum nu trebuiau să plătească pentru acest gen deserviciu.

În urma studiului s-a observat că cel mai important factor alîntârzierilor este evitarea taxelor pentru bagajele de cală,pasagerii luând în cabină maximul de bagaj posibil, timpul dedepozitare şi înghesuiala creată ducând la o întârziere maimare.

Îmbarcarea clasică care se face din spate către faţă durează celmai mult din cauza faptului că, în medie, doar doi pasageri se potaşeza pe scaune în acelaşi timp. În plus, îmbarcarea aleatorie s-adovedit a avea cel mai bun efect.

Sistemul a fost implementat în luna mai de către americani iarpână în prezent şi companiile aeriene din Europa şi Asia au adoptatacest model.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO