Business Internaţional

Fără milă: Procurorii sud-coreeni cer 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung

Fără milă: Procurorii sud-coreeni cer 12 ani de...

Autor: Mircea Olteanu

07.08.2017, 12:16 2022

Lee şi alţi patru oficiali ai companiei Samsung sunt acuzaţi că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a preşedintelui Coreei de Sud în schimbul unor favoruri şi a sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee, care este acuzat şi de spălare de bani şi ascundere de active în străinătate, zece ani pentru trei alţi trei inculpaţi şi şapte ani pentru ultimul acuzat.

Pe de altă parte, Lee a susţinut săptămâna trecută că nu a avut niciun rol în luarea deciziilor în cadrul grupului Samsung şi "în mare parte a ascultat ceilalţi directori".

Avocaţii săi au declarat că acuzaţiile sunt nefondate, iar inculpaţii nu au cerut niciodată ceva în schimbul banilor donaţi.

Verdictul ar urma să fie anunţat în cursul acestei luni.

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea Samsung după ce tatăl său a fost forţat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO