Business Internaţional

Fără precedent: General Motors le scrie direct angajaţilor, în condiţiile în care greva deja i-a costat un miliard de dolari

Fără precedent: General Motors le scrie direct angajaţilor, în condiţiile în care greva deja i-a costat un miliard de dolari

Autor: Laura Albu

12.10.2019, 14:30 2179

General Motors (GM) a făcut un pas neobişnuit de a face apel direct la angajaţii săi sindicalizaţi printr-o scrisoare prin care a prezentat cea mai recentă ofertă menită să pună capăt grevei care durează deja de o lună, costând compania peste un miliard de dolari, transmite Reuters.

În timp ce a subliniat angajamentul GM în faţa procesului de negociere colectivă, scrisoarea, semnată de Gerald Johnson, vicepreşedinte executiv pentru producţia globală, ignoră conducerea United Auto Workers (UAW) şi subliniază frustrarea lipsei de progres în încheierea unui conflict care a costat deja compania mai mult de 1 miliard de dolari.

Greva UAW a început pe 16 septembrie, cei 48.000 de membri ai sindicatului din GM solicitând salarii mai mari, siguranţă locurilor de muncă, o pondere mai mare a profitului şi protecţia prestaţiilor medicale.

Credit Suisse a estimat că pierderea ar putea atinge aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

În cadrul ofertei revizuite, GM a sporit suma pe care intenţionează să o investească în Statele Unite la aproximativ 9 miliarde de dolari din oferta anterioară de 7 miliarde de dolari, potrivit unei surse.

Din noul total, 7,7 miliarde de dolari vor fi investiţi direct în uzinele GM, restul urmând să se asocieze la întreprinderi comune, inclusiv o potenţială uzină de baterii în apropierea fabricii din Lordstown, Ohio, care a fost inactivă până în prezent.

AFACERI DE LA ZERO