Business Internaţional

Fără precedent: Mai mulţi membri ai Congresului american vor să vândă vilele şi super-iahturile confiscate de la oligarhii ruşi pentru a finanţa lupta Ucrainei

Fără precedent: Mai mulţi membri ai Congresului...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2022, 22:42 2997

Uniunea Europeană, Marea Britanie şi SUA au impus deja mai multe sancţiuni asupra oligarhilor ruşi, precum şi asupra companiilor ruseşti, care au dus la confiscarea unor locuinţe de lux, vile şi super-iahturi.

Acum, mai mulţi membri ai Congresului american au propus o lege fără precedent care i-ar permite administraţiei Biden să vândă activele confiscate şi să utilizeze banii pentru a sprijini Ucraina, potrivit BBC. 

„În mod normal, activele vizate de sancţiuni sunt îngheţate, nu confiscate permanent, o procedură potrivită în circumstanţe mai normale. (…) Însă în acest caz ieşit din comun cred că ar fi potrivit să folosim averea care l-a sprijinit pe Putin pentru a ajuta ţara pe care el o distruge”, a declarat Tom Malinowski, unul dintre cei care s-au semnat pe propunere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO