Business Internaţional

Fără precedent: Un producător chinez de smartphone-uri concediază jumătate din muncitorii din fabrici

Fără precedent: Un producător chinez de smartphone-uri...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2018, 13:13 3446

Gionee, producătorul de smartphone-uri care se luptă îndeaproape pe piaţa de căşti şi accesorii din China cu rivalul Apple, şi-a redus forţa de muncă din fabrici la jumătate după ce a intrat în colaps în urma conflictelor comerciale, potrivit South China Morning Post.

Compania cu baza în Shenzen a început deja să concedieze deja muncitori de la fabrica din Dongguan, provincia Guangdong, a transmis Gionee în cadrul platformei Weibo.

Gionee nu a transmis câţi muncitori lucrează în total la fabrica din Dongguan, dar într-o declaraţie interioară a transmis că are capacitatea de a produce 100 de milioane de seturi de căşti anual.

Creşterea încetinită a vânzărilor de seturi de căşti în cea mai mare piaţă din lume, a afectat jucători mai mici precum Gionee şi Meizu, care sunt puşi în umbră de competitorii care conduc piaţa, investind sume mari de bani în marketing.

Vânzările de smartphone-uri din China sunt dominate de cinci branduri de top – Huwaei, Oppo, Vivo, Xiaomi şi Apple – care au avut o cotă totală d epiaţă de 77% anul trecut, în creştere faţă de 67% în 2016.

Gionee este pe locul şase, cu o cotă de piaţă de 6% şi a fost cea mai activă companie în promovarea brandurilor mai mici din China, dar a intrat în colaps, după ce a investit în total 1,4 miliarde de dolari în marketing şi alte investiţii în ultimii trei ani.

În ianuarie, un ordin judecătoresc a îngheţat pentru doi ani participaţia de 41,4% în companie pe care o deţinea preşedintele şi CEO-ul companiei, Liu Lirong, în urma incapacităţii de plată de care a dat dovadă compania faţă de furnizori.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO