Business Internaţional

Farsă de proporţii ”cosmice”: Transmisiunea live pe Internet devenită virală a misiunii pe Staţia Spaţială Internaţională a fost un fals

Farsă de proporţii ”cosmice”: Transmisiunea live pe...
27.10.2016, 11:37 3321

După ce miercuri a devenit viral pe Internet, un video care transmitea live o misiune a doi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) s-a dovedit a fi un fals, scrie Mashable. Ulterior, purtătorul de cuvânt NASA a declarat că nu a existat nicio misiune în care să fie implicaţi astronauţi şi că transmisiunea nu ar fi avut cum să fie reală.

Filmarea fost transmisă live pe Facebook şi a fost preluată de site-uri precum UNILAD, Viral USA şi INTERESTINATE şi a atras un număr impresionant de vizualizări şi aprecieri. 

Aceasta strânsese, în decursul a trei ore de când fusese postată pe pagina de Facebook a Viral USA, mai mult de 2 milioane de like-uri, 400.000 de share-uri şi 280.000 de vizualizări, însă pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook a NASA nu a existat nicio menţiune cu privire la o presupusă misiune în spaţiu.

Mai mult, montajul video seamănă foarte mult cu misiuni care au avut loc în 2013 ale astronauţilor ruşi Oleg Kotov şi Sergei Ryazanski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO