Business Internaţional

"Fata afagană" care a apărut pe coperta revistei National Geographic a fost arestată

"Fata afagană" care a apărut pe coperta revistei...

Autor: Andreea Diochetanu

27.10.2016, 14:40 1205

"Fata afagană" al cărei chip a fost imortalizat pe coperta revistei National Geographic în anul 1985 a fost arestată în Pakistan, sub acuzaţia de a fi în ţară în mod ilegal, cu presupuse documente false.

Miercuri, Gula a fost arestată de Agenţia Federală de Investigaţii din Pakistan, din locuinţa ei, în oraşul pakistanez Peshawar.

Arshad Yusufzai, un jurnalist din Peshawar, care este un apropiat al femeii a declarat: "Unii experţi spun că Gula ar putea să nu fie pedepsită, în timp ce alţii spun că o aştepată între 7 şi 12 ani de închisoare".

Gula este acum reţinută şi investigată de poliţie, potrivit lui Yusufzai. Aceasta poate fi reţinută până la 14 zile înainte de a se decide dacă i se va deschide dosar penal.

Sharbat Gula avea doar 12 ani când a fost fotografiată de Steve McCurry într-o tabără de refugiaţi din Pakistan, în luna decembrie a anului 1984. Imaginea bântuitoare a fetei cu ochi verzi pătrunzători a devenit un simbol internaţional al refugiaţilor din regiune, transformând-o într-una dintre cele mai recognoscibile chipuri ale secolului 20.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO