Business Internaţional

FED, banca centrală americană, majorează dobânda de referinţă pentru prima dată din 2018, din cauza inflaţiei şi a răboiului. Dobânda a crescut cu 0,25% până la 0,5% şi este prima dintr-o serie de majorări

FED, banca centrală americană, majorează dobânda de...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2022, 21:22 4872

FED, banca centrală americană, majorează dobânda de referinţă pentru prima dată din 2018, în contextul inflaţiei ridicate, şi dă startul la ceea ce se anunţă a fi o serie de majorări de dobândă, potrivit FT.

Comitetul de politică monetară a decis ca dobânda de referinţă să crească de la 0,25% la 0,50%.

Oficialii băncii centrale americane au semnalat că aceasta este prima dintr-o serie de majorări care vor veni în acest an. Cotidianul britanic scrie că există aşteptări ca la fiecare din cele şase şedinţe de politică monetară pe care le mai are FED în acest an să se anunţe câtă o creştere a dobânzilor.

Acesta este primul pas cu adevărat important pe care banca centrală americană l-a făcut pentru a combate cea mai mare inflaţie din ultimele patru decenii şi este un pas firesc pentru revenirea economiei americane după perioada de pandemie.

Într-o declaraţie lansată miercuri, FED a recunoscut că incertitudinile geopolitice ar putea influenţa perspectivele, însă a subliniat faptul că războiul ar putea duce la o presiune suplimentară asupra evoluţiei inflaţiei şi ar putea îngreuna activitatea economică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO