Business Internaţional

Fed confirmă că va începe să majoreze dobânzile anul acesta

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

13.07.2015, 00:00 647

Preşedintele Rezervei Federale americane (Fed), Janet Yellen, a reafirmat planurile băncii de a începe să majoreze dobânzile de referinţă către sfârşitul acestui an, scrie The Wall Street Journal.

“Cred că un prim pas către majorarea ratelor dobânzilor şi deci către normalizarea politicii monetare spre sfârşitul acestui an ar fi unul potrivit”, a declarat Yellen. Preşedintele Fed a subliniat însă că direcţia economiei, cât şi a inflaţiei este în continuare nesigură şi că acest prim pas ar putea fi amânat sau grăbit de un eveniment neprevăzut.

Comentariile făcute de Yellen la sfârşitul săptămânii trecute sunt importante, acestea fiind primele de când o serie de evenimente internaţionale, incluzând prăbuşirea pieţei chineze de acţiuni, au ridicat semne de întrebare pe pieţele financiare dacă banca centrală americană îşi va respecta planul de a începe creşterea ratelor dobânzii de la nivelul apropiat de zero în acest an. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO