Business Internaţional

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate: UE este pregătită să lucreze cu Guvernul legitim al Republicii Moldova

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru...

Autor: Bianca Pavaluca

09.06.2019, 18:15 64

Uniunea Europeană a luat la cunoştiinţă deciziile luate sâmbătă în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv formarea noului Guvern, condus de Maia Sandu.

„Uniunea Europeană este pregătită să lucreze cu Guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc faţă de reforme şi faţă de principiile fundamentale din Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept şi a democraţiei ar trebui să rămână pilonii relaţiilor noastre. Acesta este lucrul aşteptat şi meritat de cetăţenii Republicii Moldova”, se menţionează în comunicat.

„În lumina ultimelor evoluţii care au urmat deciziilor luare ieri (sâmbătă, n.red.) de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană reiterează ferm apelul la calm şi responsabilitate. Dialogul dintre reprezentanţii aleşi în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluţii la criza politică actuală”, conform comunicatului emis de Mogherini şi Hahn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO