Business Internaţional

Femeie de 102 ani vindecată de coronavirus, după ce a fost internată în Genova peste 20 de zile

Femeie de 102 ani vindecată de coronavirus, după ce a...

Autor: Andreea Tobias

28.03.2020, 09:28 102

O femeie în vârstă de 102 ani s-a vindecat după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus şi a stat internată în spital în oraşul Genova din nordul Italiei mai mult de 20 de zile. „Iubeşte viaţa, dansul şi muzica, pe Freddy Mercury şi pe Valentino Rossi”, au declarat pentru CNN medicii.

„Am poreclit-o <Highlander> – nemuritoarea", a declarat medicul Vera Sicbaldi, care a tratat-o pe Italica Grondona în spitalul San Martino din Genova.

„Italica reprezintă o speranţă pentru toţi vârstnicii care se confruntă cu această pandemie", a adăugat medicul.

Vârsta medie a celor care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus şi ulterior au murit în Italia este de 78 de ani, potrivit Institutului Naţional de Sănătate al ţării.

Femeia de 102 ani a ajuns în spital la începutul lunii martie, având o insuficienţă cardiacă, a spus Sicbaldi pentru CNN. Potrivit medicului, femeia avea câteva simptome uşoare de coronavirus, aşa că a fost testată şi a ieşit pozitivă.

„Am făcut foarte puţin, şi-a revenit singură", a adăugat Sicbaldi.

Grondona a părăsit spitalul pe 26 martie, iar acum se află într-un centru de îngrijire.

„Nu ştiu care este secretul ei, dar ştiu că este o femeie liberă şi independentă", a declarat nepotul femeii, Renato Villa Grondona, pentru CNN.

Singurul ei fiu a murit în SUA cu decenii în urmă.

„Dar ea iubeşte viaţa, dansul şi muzic, îi iubeşte Freddy Mercury şi pe Valentino Rossi", a spus Villa Grondona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO