Business Internaţional

Fenomene extreme în India: O spumă toxică a invadat străzile unui oraş de 8 milioane de locuitori. De câte ori e cald sau plouă se instalează panica

Sursă foto: Debasish Ghosh

Sursă foto: Debasish Ghosh

Autor: Alexandra Marcu

12.10.2015, 11:54 3031

O spumă toxică a invadat Bangalore, principalul hub de tehnologie din India, ocupând toate străzile oraşului.

Fotograful Debasish Ghosh a imortalizat imagini cu spuma în continuă expansiune care a acoperit oraşul. Aceasta provine din Bellandur, un lac care a fost poluat cu substanţe toxice de-a lungul timpului. De fiecare dată când plouă, volumul apei se măreşte, iar vântul duce spuma în oraş.

Spuma toxică ajunge pe trotuare şi pe maşini, îngreunând traficul. Ea miroase foarte urât şi irită căile respiratorii, scrie Business Insider. Dacă vine în contact cu pielea creează arsuri şi iritaţii.

„E o pacoste”, a spus Ghosh.

Din păcate, spuma îşi măreşte volumul la căldură. În lunile mai şi iunie, un incendiu cauzat pe lac de inflamarea spumei, i-a afectat cornea unui bărbat în vârstă de 56 de ani. Aceste fenomene cauzate de poluarea excesivă au loc de mai bine de 10 ani, iar Ghosh a spus că anul acesta oraşul este cel mai grav afectat.

Când plouă, spuma toxică îşi măreşte volumul şi este purtată de vânt prin tot oraşul. Locuitorii au făcut multe sesizări în legătură cu această problemă, dar guvernul nu a remediat situaţia. Fotografiile realizate de Ghosh au fost publicate întâi de către cei de la BBC, moment în care guvernul a luat iniţiativa, însă nu au reuşit să scape de spumă.

Oficialii încearcă să ţină nivelul spumei sub control şi atunci când plouă ei pompează apă în râu. “Ce se întâmplă în apă se amestecă cu spuma la viteză mare şi aceasta din urmă se dezintegrează şi nu mai creşte”, a completat Ghosh. “Aşa o controlează acum ca să nu o aducă vântul pe oameni.”

Curăţarea lacurilor poluate nu va fi un proces simplu. Bangalore a devenit cunoscut sub numele de “terenul celor o mie de canalizări”. Acum, la câţiva ani de la urbanizare, încă mai există în jur de 150 de lacuri poluate, conform publicaţiei Deccan Herald. “Este atât de multă poluare încât va fi nevoie de mult timp şi numeroase investiţii pentru a curăţa acest lac.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO