Business Internaţional

Ferrari valorează 5 miliarde de euro, spune şeful Fiat

Ferrari valorează 5 miliarde de euro, spune şeful Fiat

Autor: Catalina Apostoiu

18.04.2011, 23:33 37

Sergio Marchionne, directorul executiv al companiei italieneFiat, a declarat că divizia Ferrari ar putea valora peste 5 mld.euro (7,3 mld $), scrie Bloomberg. Bancherii încearcă să-ldetermine pe Marchionne să listeze divizia pentru reducereadatoriilor şi îmbunătăţirea ratingului de credit al Fiat. "Mărcilesacre ca Ferrari sunt dificil de evaluat. Sunt zile în care măgândesc la o sumă de peste 5 miliarde de euro", a declaratMarchionne.

El a vorbit pentru prima dată despre o posibilă listare aFerrari în noiembrie 2010, când a anunţat că ar putea vinde active,inclusiv o participaţie în cadrul producătorului de autovehiculesport dacă va avea nevoie de lichidităţi înaintea unei fuziunicomplete cu Chrysler. Fiat dispunea de lichidităţi în valoare de12,2 mld. euro la sfârşitul anului trecut şi înregistra datoriinete de 542 milioane de euro.

Ferrari ar putea valora 3 miliarde de euro sau de aproximativzece ori profitul operaţional, potrivit mediei estimăriloranaliştilor. La 5 mld. euro, Ferrari s-ar tranzacţiona laaproximativ 17 ori EBIT, comparativ cu o medie a industrieieuropene de lux de 12,7 ori. Ferrari, cu 2.700 de angajaţi, aînregistrat livrări în creştere cu 6% anul trecut, până la 6.573 deunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO