Business Internaţional

Fiecare cu aplicaţia lui: Americanii vor să interzică aplicaţia TikTok, vedeta reţelelor sociale, pe care o folosesc 800 de milioane de oameni

Fiecare cu aplicaţia lui: Americanii vor să interzică...

Autor: Alex Ciutacu

07.07.2020, 13:04 1004

Statele Unite vor să interzică TikTok, controlată de ByteDance, precum şi alte aplicaţii de socializare din China, a declarat secretarul de stat american Mike Pompeo, potrivit CNBC.

Comentariile secretarului de stat vin în contextul în care tensiunile dintre SUA şi China sunt în continuă creştere, iar americanii se iau la trântă cu TikTok, precum şi cu alte firme de tehnologie din China.

Întrebat de Fox News într-un interviu dacă SUA ar trebui să interzică TikTok şi alte aplicaţii de social media din China, Mike Pompeo a spus că administraţia e uită „foarte atent la această posibilitate”.

„Am lucrat la această problemă foarte mult timp. Am făcut eforturi în toată lumea pentru a scoate tehnologia Huawei din infrastructurile de telecom. Am declarat compania ZTE un pericol la adresa securităţii naţionale. Cu tot respectul faţă de aplicaţiile chinezeşti de pe telefoanele oamenilor, dar Statele Unite vor rezolva şi această problemă”, a declarat Mike Pompeo.

Washington-ul s-a lansat în urmă cu mai bine de un an într-o campanie împotriva firmelor de tehnologie din China.

Gigantul Huawei este una dintre ţintele principale în această campanie. Statele Unite au declarat în mod repetate că echipamentele Huawei ar putea fi utilizate pentru spionaj de către Beijing şi că datele utilizatorilor ar fi compromise. Huawei a respins aceste acuzaţii în mod repetate

Însă aplicaţia TikTok, cu peste 800 milioane de utilizatori la nivel global, a intrat în vizorul americanilor anul trecut. Washingtonul a declarat că platforma cenzurează conţinutul şi că datele utilizatorilor pot fi accesate de Beijing.

Într-o încercare de a se îndepărta de compania-mamă din China, TikTok l-a angajat pe Kevin Mayer în 2020 pentru a deveni CEO-ul celei mai în vogă aplicaţii de socializare. Prioritatea lui Mayer este aceea de a reconstrui încrederea reglementatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO