Business Internaţional

Finanţare record a IMM-urilor în Europa

Finanţare record a IMM-urilor în Europa

Autor: Catalina Apostoiu

26.01.2017, 00:00 410

Potrivit Băncii Europene de Investiţii şi Fondului European de Investiţii, fonduri fără precedent au fost direcţionate către susţinerea companiilor mici şi mijlocii din întreaga Europă în ultimele 12 luni, scrie Deutsche Welle. Preşedintele Băncii Europene de Investiţii Werner Hoyer a declarat că grupul EIB alcătuit din bancă şi Fondul European de Investiţii a adus o contribuţie masivă anul trecut la crearea de noi locuri de muncă şi creştere în regiune.

Potrivit acestuia, contribuţia a venit sub forma unei susţineri financiare pe scară largă a proiectelor şi investiţiilor în IMM-uri, infrastructurii, inovaţiei şi mediului. Oficialul EIB a raportat finanţări record de peste 33 miliarde de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii ale Europei în 2016, spunând că grupul susţine aproximativ 300.000 de companii din UE. Acesta a mai menţionat că în 2016 aproape 20 miliarde de euro au mers către proiecte de infrastructură, în timp ce alte 17 miliarde de euro au fost alocate pentru programe de mediu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO