Business Internaţional

Finlanda va cere compensaţii Uniunii Europene dacă este lovită disproporţionat de sancţiunile contra Rusiei

Finlanda va cere compensaţii Uniunii Europene dacă este...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.08.2014, 00:00 723

Finlanda s-ar putea confrunta cu o criză economică din cauza sancţiunilor Uniunii Europene contra Rusiei, iar Helsinki va cere compensaţii financiare Uniunii dacă este afectată dispro­porţionat de aceste măsuri, a declarat premierul Alexander Stubb, citat de EurActiv. Săptămâna trecută a impus sancţiuni dure contra sectorului bancar, al petrolului şi apărării din Rusia din cauza poziţiei belicoase a Moscovei faţă de criza din Ucraina.

Rusia este a treia piaţă ca mărime pentru exporturile finlandeze, atrăgând 10% din totalul vânzărilor finlandeze peste graniţă. De asemenea, turiştii ruşi cheltuie anual două miliarde de euro în Finlanda, o ţară neutră care are o graniţă comună lungă cu Rusia. „Acesta are potenţialul, şi repet, potenţialul, de a deveni criza economică 2.0”, a spus Stubb, adăugând că impactul indirect asupra Finlandei al sancţiunilor contra Rusiei poate fi semnificativ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO