Business Internaţional

Firma suedeză Oriflame, acuzată că vrea să submineze securitatea Iranului

Firma suedeză Oriflame, acuzată că vrea să submineze securitatea Iranului
29.08.2010, 13:08 58

Ministrul iranian al Informaţiilor, Heydar Moslehi, a acuzatsâmbătă compania suedeză de vânzări directe Oriflame că vrea săsubmineze securitatea Iranului, după ce cinci dintre angajaţii săiau fost arestaţi pentru spionaj, scrie Mediafax.

"Oriflame avea intenţia să lupte împotriva sistemului (iranian).Compania nu are nici un scop economic", a declarat Moslehi, citatde site-ul televiziunii de stat de la Teheran.
"Conform dovezilor aflate în posesia noastră, puterile occidentaleşi agenţiile de informaţii au încercat, prin intermediul acesteifirme, să creeze probleme de securitate în ţară", a adăugatel.
În data de 22 august, autorităţile iraniene au închis sediulOriflame din Teheran şi au arestat cinci angajaţi ai companiei, întimp ce în capitala iraniană au circulat zvonuri conform cărorafirma ar fi fost implicată într-o schemă piramidală şi ar fibeneficiat de sprijin din partea unei agenţii de informaţii. Citiţimai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO