Business Internaţional

Fitch a confirmat ratingul "AAA" al Germaniei, dar a avertizat în privinţa riscurilor

 Fitch a confirmat ratingul "AAA" al Germaniei, dar a avertizat în privinţa riscurilor

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

20.09.2011, 20:02 569

Fitch Ratings a confirmat marţi ratingul maxim "AAA" al Germaniei, cu perspectivă stabilă, dar a avertizat că cea mai mare economie a Europei se confruntă cu riscuri din cauza crizei datoriilor din zona euro, transmite Reuters.

Pentru asigurarea stabilităţii economiei germane este necesară o soluţie a crizei datoriilor suverane care a obligat ţări puternic îndatorate din zona euro, Grecia, Irlanda şi Portugalia, să ceară sprijin internaţional.

"Riscurile efectelor negative ale crizei datoriilor suverane în Germania rămân ridicate", a declarat Maria Malas Mroueh, analist al Fitch.

Ea a făcut referire la orientarea către exporturi a economiei germane şi la expunerile sectorului bancar la statele îndatorate de la periferia zonei euro.

La confirmarea ratingului, Fitch a menţionat revenirea puternică a economiei germane în 2010, când a avut un avans de 3,5%, scăderea ratei şomajului şi investiţiile mari.

Au apărut însă îngrijorări legate de creşterea economică viitoare, din cauza încetinirii activităţilor în străinătate.

Creşterea PIB-ului german a încetinit la numai 0,1% în trimestrul al doilea, iar analiştii sunt îngrijoraţi în special în privinţa exportului şi a reticenţei populaţiei de a face cheltuieli de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO