Business Internaţional

Fitch a îmbunătăţit la stabilă perspectiva ratingului Ungariei

Autor: Bogdan Cojocaru

06.06.2011, 18:47 77

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit de la"negativă" la "stabilă" perspectiva ratingului datoriilor pe termenlung în monedă locală şi străină ale Ungariei, transmiteBloomberg.

Agenţia a confirmat, totodată, la "BBB-" şi respectiv "BBB"calificativele acestor datorii.

Roland Natran, secretar de stat adjunct în ministerul economiei,a declarat luni că reformarea bugetului ungar ar putea determinaagenţiile de evaluare financiară să îmbunătăţească ratinguriledatoriilor ungare în a doua jumătate a acestui an.

Creşterea încrederii în rândul investitorilor că Ungaria îşipoate reduce datoria publică ar putea atrage statul într-o "spiralăpozitivă", ceea ce se va reflecta, probabil, în îmbunătăţireacalificativelor, a spus oficialul. Piaţa ar putea presa agenţiilede evaluare să revizuiască poziţia pe care o au referitor laUngaria, a adăugat el.

Implementarea programului anunţat anul acesta pentru reducereacheltuielilor decurge conform planului, a precizat Natran,menţionând că guvernul este dispus să introducă noi măsuri dacăprogramul nu reuşeşte să diminueze deficitul bugetar conformaşteptărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO