Business Internaţional

FMI a deblocat a treia tranşă, de 2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat Greciei

Autor: Cojocaru Bogdan

19.12.2010, 13:28 20

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a deblocat a treia tranşă, de2,5 miliarde de euro, din împrumutul acordat în luna mai Greciei,şi a înrăutăţit proiecţiile de scădere economică pentru acest an şi2011, transmite AFP, citată de Mediafax.

A treia tranşă aduce fondurile alocate până în prezent de FMIGreciei la 10,6 miliarde de euro, dintr-un total de 30 de miliardede euro promise.

Fondul şi guvernul elen au ajuns în noiembrie la un acordprivind acest vărsământ.

Instituţia financiară internaţională a diminuat de la 2,5% la 3%estimarea de scădere economică pentru 2011, şi de la 4% la 4,2%proiecţia privind reducerea Produsului Intern Brut în acest an.

FMI preconizează că activitatea economică va reîncepe să creascăspre sfârşitul anului viitor. Printre riscurile pe termen scurtreferitoare la evoluţia economei, FMI enumeră scăderea puternică acererii interne, înăsprirea condiţiilor monetare în zona euro,persistenţa volatilităţii pieţelor financiare, încetinirearevenirii economiei mondiale şi extinderea problemelor statelorperiferice ale zonei euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO