Business Internaţional

FMI aprobă un pachet de ajutor de 3 miliarde de dolari pentru Sri Lanka. Ţara se confruntă în prezent cu o gravă criză economică şi umanitară

FMI aprobă un pachet de ajutor de 3 miliarde de dolari...

Autor: Valeriu Dănilă

21.03.2023, 16:31 304

Fondul Monetar Internaţional a aprobat în cele din urmă un ajutor de 3 miliarde de dolari pentru Sri Lanka, deschizând calea pentru ca ţara să îşi restructureze datoria şi pentru ca economia să se îmbunătăţească în 2024, scrie CNBC.

Ţara din Asia de Sud se confruntă cu cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii, iar decizia FMI va permite plata imediată a unui împrumut de 333 de milioane de dolari pe patru ani.

Sri Lanka a fost „lovită puternic de o criză economică şi umanitară catastrofală”, a declarat Krishna Srinivasan, directorul departamentului Asia şi Pacific al FMI.

„Acestă situaţie o puteţi pune pe seama a trei factori: vulnerabilităţile preexistente, administrarea greşită, şocurile la nivel internaţional.”, a spus acesta.

„Drept răspuns, economia s-a contractat destul de brusc. Ne aşteptăm la o contracţie de aproximativ 8% în 2022, şi de o contracţie de 3% anul acesta înainte ca economia să revină anul viitor.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO