Business Internaţional

FMI avertizează: Războiul din Ucraina va afecta semnificativ relansarea economică a Bulgariei. Inflaţia probabil va ajunge la două cifre în cursul acestui an

FMI avertizează: Războiul din Ucraina va afecta...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

15.04.2022, 17:52 145

Experţii FMI, care tocmai au finalizat o vizită de evaluare la Sofia, au revizuit în scădere creşterea economică a Bulgariei, la 3,0% (faţă de 4,4%), în timp ce inflaţia probabil va ajunge la două cifre în cursul acestui an.

Sectorul bancar bulgar rămâne bine capitalizat şi are lichidităţi, dar FMI îndeamnă Banca centrală de la Sofia să monitorizeze atent potenţialele riscuri asupra creditării, în contextul războiului din Ucraina.

"Efectele economice ale războiului se vor materializa în principal prin preţuri mai mari la mărfuri, prin scăderea cererii la nivel comercial şi prin incertitudine în materie de investiţii, în timp ce refugiaţii trebuie să beneficieze de asistenţă. Dependenţa energetică puternică de Rusia constituie o vulnerabilitate semnificativă", atrag atenţia experţii Fondului Monetar Internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO