Business Internaţional

FMI: Criza datoriilor ar putea copleşi zona euro

FMI: Criza datoriilor ar putea copleşi zona euro

Autor: Anca Dumitrescu

20.06.2011, 17:58 624

Criza datoriilor suverane din zona euro reprezintă un pericolpentru redresarea economică, iar ţările din regiune trebuie să facămai mult pentru rezolvarea problemei şi consolidarea fiscală, searată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citatde Reuters, informează Mediafax.

"Redresarea continuă, dar criza datoriilor suverane din stateleperiferice ameninţă să depăşească această perspectivă favorabilă,fiind multe de făcut pentru a asigura o uniune monetară dinamică şisolidă", potrivit unui raport al FMI referitor la cele 17 statecare folosesc moneda unică.

În raport se arată că "un nucleu solid de state din zona euro seîndepărtează de periferia care se confruntă cu provocări majore, cuun nivel foarte ridicat al datoriilor, cu grave probleme decompetitivitate şi sisteme bancare fragile".

Măsurile strategice ferme din partea autorităţilor naţionalereprezintă o precondiţie, dar acestea trebuie susţinute decoeziunea reală a tuturor statelor din zona euro, consideră FMI,care avertizează că dileme dificile amplifică incertitudinilelegate de viitor. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO