Business Internaţional

FMI dă o mână de ajutor Ucrainei şi îi oferă fonduri suplimentare de urgenţă în valoare de 1,3 mld. dolari

FMI dă o mână de ajutor Ucrainei şi îi oferă...

Autor: Dorin Oancea

13.10.2022, 12:43 29

Ucraina a primit fonduri de urgenţă suplimentare de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit premierului ucrainean.

"Ucraina a primit un sprijin financiar de urgenţă suplimentar de 1,3 miliarde de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional. Fondurile vor fi folosite pentru a finanţa nevoile prioritare: consolidarea capacităţilor de apărare, plata pensiilor, programe sociale şi susţinerea economiei", a declarat Denys Shmyhal.

"În total, FMI a oferit ţării noastre 2,7 miliarde de dolari de la începutul războiului", a mai spus el.

La 7 octombrie, consiliul de administraţie al FMI a aprobat fondurile suplimentare, prin Rapid Financing Instrument (RFI). "Amploarea şi intensitatea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a început în urmă cu mai mult de şapte luni, au provocat suferinţe umane şi probleme economice enorme", a declarat FMI într-un comunicat de presă săptămâna trecută.

"Această plată în cadrul RFI (echivalentă cu 50% din cota Ucrainei la FMI) va contribui la satisfacerea nevoilor urgente ale balanţei de plăţi, inclusiv din cauza unui deficit mare de exporturi de cereale, jucând în acelaşi timp un rol de catalizator pentru un sprijin financiar suplimentar din partea creditorilor şi donatorilor Ucrainei", a adăugat FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO