Business Internaţional

FMI: Economia mondială îşi pierde din putere

FMI: Economia mondială îşi pierde din putere

Autor: Paul Comşa

22.09.2011, 00:04 604

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere prognoza de creştere a economiei mondiale la aproximativ 4% şi a avertizat statele lumii de eventualitatea apariţiei unor "repercusiuni severe" dacă nu se iau măsuri concertate pentru a relansa creşterea economică.

FMI sfătuieşte ţările din zona euro să îşi consolideze sistemul bancar şi să rezolve criza datoriilor de stat, Statele Unite să îşi disciplineze politica fiscală şi să îşi "vindece" dependenţa de datorii, China să se bazeze mai mult pe cererea de pe piaţa internă, iar Brazilia să tempereze o economie supraîncălzită, scrie The Wall Street Journal.

PIB-ul României va creşte cu 1,5% în acest an, sub media ţărilor emergente din regiune, care vor avea o creştere de 4,3%. Economiile Greciei şi Portugaliei se vor contracta în 2011 cu aproximativ 5%, respectiv 2,2%, iar ţările din zona euro se confruntă în continuare cu o creştere economică scăzută, de doar 1,6%. China şi India sunt în continuare printre cele mai dinamice economii, cu rate estimate de creştere de 9,5%, respectiv 7,8% în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO